Fietsfabrikant woedend op Mias Snip

Willier Triestina , de fabrikant van de fiets van Fietscierenner Mias Snip, dreigt met juridische stappen. In een verklaring schrijft de fietsfabrikant onaangenaam verrast te zijn door het nieuws dat in een van hun fietsen een motortje is aangetroffen. “We distantiëren ons er volledig van. We werken elke dag hard aan de kwaliteit van onze fietsen en het is verschrikkelijk om te weten dat er opzettelijk geknoeid is met een fiets van ons.”

De UCI maakte bekend dat er tijdens de Snip Winter Classic een motortje verstopt zat in de fiets van de Friese renner Mias Snip. Hij dreigt minimaal zes maanden geschorst te worden. De Nederlandse wielerbond heeft aangekondigd niet meer met hem te willen werken en nu dreigt ook de fabrikant van de fiets een advocaat op hem af te sturen: “Om onze goede naam te beschermen zullen we juridische stappen ondernemen tegen de atleet en tegen ieder ander die hiervoor verantwoordelijk is.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *