Heuvelman haalt zijn gram in Roubaix

Dick Heuvelman vergeet niet zomaar iets. Soms vergeet hij wat zijn vrouw de dag ervoor voor hem gekookt heeft, of wie in 1978 de Ronde van Norg won. Maar veel is er niet wat Dick vergeet. Maurits Schilt bijvoorbeeld, Dick is Maurits zeker nog niet vergeten. Op Dicks favoriete medium Twitter kwam hij een aantal jaar terug in aanvaring met deze Maurits uit Winsum en dat onderonsje liep niet prettig af, op zijn zachts gezegd.

Niet dat Dick wraakzuchtig is, verre van dat. Maar de aanvaring met de zogenaamde Fietscie bleef door zijn hoofd spelen en zo kwam hij op een plan. Hij besloot een aantal talentvolle Groningse renners te scouten om de Fietscie en vooral die Schilt eens een lesje te leren. Zo kwam Heuvelman al snel bij de sterke Rick Consten uit, een wat onervaren, maar overduidelijke talentvolle krachtmens. In de kielzog van Consten nam hij ook het broertje van Fietscierenner Nico Karsijns mee in zijn masterplan, Pieter Jan werd als knecht ingelijfd. Snapt u niets van dit verhaal? Heuvelman geeft zelf tekst en uitleg.

Kijk, die Schilt pak je door hem eraf te fietsen, trots als hij is. En dan wil ik die hele Fietscie erbij nemen. Consten heb ik eigenhandig gescout en getraind om iedereen er op 9 april 2016 af te fietsen. Zoals voorspeld is dat gelukt. Maar die laffe Schilt kwam plots in Roubaix niet opdagen, ik denk dat hij lucht heeft gekregen van mijn opzet. Jammer.

Wat gebeurde er in Roubaix? Inderdaad, Maurits Schilt sierde door afwezigheid. Joram, Coen en Nico probeerden de eer van de Fietscie hoog te houden in de Hel van het Noorden. De kasseien lagen slecht als nooit eerder, het Bos was weer spelglad en de paden waren druk bezaaid met renners die nooit eerder een kassei zagen. Maar vooral Rick Consten was er, de nieuwe uitdager van de Fietscie. En die reed de jongens van de Fietscie dus naar huis. Hoe vraagt u? Eenvoudig. Door domweg sterker te zijn. Op de Carrefour de l arbre moest Nico als laatste zijn wiel laten, Heuvelman kon tevreden zijn. Onderweg waren ook Joram en Coen al afgehaakt, het had er nooit uitgezien dat zij deze oermens van de winst zouden gaan houden. Nico had dapper weerwerk geboden, maar ook de kasseienspecialist van de Fietscie had geen antwoord op die verwoestende demarrage van Consten op een kleine 15 kilometer van de meet.

Consten bleef zelf nuchter na zijn winst. Hij haalde bier voor de verliezers en repte geen woord over zijn opdrachtgever. Die opdrachtgever zelf zat mokkend in dat andere hoge noorden, zijn vraag op de Fietscie mocht zoet zijn, Schilt ontsprong de dans. Hij zal in een later stadium er nog aan moeten geloven, aldus Heuvelman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *