Gekneusde ribben houden Coen Spijker uit Parijs – Roubaix

UTRECHT – De kasseien van de Koppenberg zullen Fietscierenner Coen Spijker langer bijblijven dan hem lief is. Afgelopen zaterdag maakte hij op hardhandige wijze kennis met de stenen toen hij tijdens de beklimming van de roemruchte Vlaamse heuvel onderuit ging.

De schade leek aanvankelijk mee te vallen. Spijker kon de Ronde hervatten, uitrijden en zelfs winnend afsluiten. Zijn vorm voor Parijs – Roubaix leek niet beter te kunnen zijn.

De pijn op de ribben nam echter in de loop van de week flink toe, waarna de bebaarde Tukker besloot een bezoek te brengen aan Dr. Noordenbos. Deze constateerde een zware kneuzing aan de ribben, hij kon ook niet uitsluiten dat er ook ergens een breukje zou zitten. Dat laatste zou weinig veranderen aan de situatie: 4 tot 6 weken de tijd nemen voor herstel, doe het in de tussentijd rustig aan. Geen Roubaix dus voor Spijker en een flinke knauw in de voorbereiding op de Fietscie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *