Fietscie kiest bestemming: Calabrië en Sicilië

UTRECHT – Zaterdagavond was de gehele Fietcie-equipe verzameld aan de Havikstraat in Utrecht om de bestemming van de volgende fietsciereis te bepalen. De jongens hadden er weer werk van gemaakt. Informatie van onder andere Alan Shearer, Fabian Cancellara en Luc Oteman was ingewonnen en de presentaties zagen er zeer professioneel uit.

Na een bloedstollende avond was het het voorstel van Maurits Schilt dat op de meeste bijval kon rekenen. Zijn voorstel naar het uiterste zuiden van Italië zat goed in elkaar, maar kenners menen dat vooral het muzikale intermezzo voor de nodige stemmen heeft gezorgd.


Schilt presenteert….
Hoewel het parcours en het etappeschema nog niet helemaal rond is, staat het vast dat de fameuze Etna niet één, maar twee keer beklommen zal gaan worden. Hiermee eert de Fietscie Tourwinnaar Vincenzo Nibali, een Siciliaan.

Een tweede punt van overleg is de datum van het gebeuren. Er zijn weer een aantal kinderen op komst en ook op het vlak van de verbouwingen zijn de heren actief, de vraag is dus maar of er rond Hemelvaart gefietst zal gaan worden.

Luc Oteman denkt er het zijne van, zijn advies werd door de voltallige Fietscie terzijde gelegd. Hij wil hier verder dan ook niets over kwijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *