Joost van Rheen Man van het Jaar 2014

Valkenburg – De Koning van de Citadel, zo stond hij jarenlang bekend. Een bijnaam die hij te danken had aan een onvergetelijke sprint bergop in Namur uit 2004, een tijd dat er nog geen Man van het Jaar-titel bestond. De grote vraag in de jaren daarna was, zou hij ooit dit ongekende niveau kunnen halen? In 2014 is alle twijfel hierover weggenomen.

Exact tien jaar na de Citadel beleeft Joost van Rheen zijn sterkste jaar ooit. Het gehele jaar een ongekende vorm met misschien wel als hoogtepunt een bergop sprint in het Zwarte Woud waarmee zelfs de Citadel verbleekt. Afgelopen weekend sleep hij dan ook in Valkenburg de prestigieuze titel Man van het Jaar in de wacht. Het komende jaar is de renner uit Wijk bij Duurstede te bewonderen in het sexy blauwwitdiagonaalgestreepte tenue, dat hem overigens als gegoten zit.

Het feest aan de Vechtsteen kon niet toen bleek dat vrouwlief Marjolein de Haan er met de titel Vrouw-van-het-Jaar vandoor ging. Maurits Schilt ging met de Jan Wolkers Bokaal naar huis vanwege zijn analyse CULTUUR OMSLAG FIETSCIE COMPLEET, Matthijs Lenis won het Kilometrageklassement.

Inmiddels zijn de bekende bekers gegraveerd en aan de Prijzenkast toegevoegd. Neem gerust een kijkje in de Prijzenkast op deze site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *