Lenis verrassende winnaar tijdrit bij succesvolle Fietscie-Family-Day

Hoonhorst – Matthijs Lenis heeft afgelopen zondagmiddag in het Overijsselse Hoonhorst de prestigieuze tijdrit van de Fietscie Family day op zijn naam geschreven. De geboren Harderwijker wist het listige parcours van 7,3 kilometer dat rondom Hoonhorst was afgezet in slechts 11 minuten en 10 seconden af te leggen met een gemiddelde van 39,2 kilometer per uur. Tweede werd de net van vakantie teruggekeerde Joram Spijker in 11.40 (37,5km/u), gevolgd door Coen Spijker met 11.54 (36,8 km/u).

Overigens waren er in de ogen van jury-voorzitter Mias Snip louter winnaars bij deze tijdrit en dat gold eigenlijk ook voor de gehele Fietscie Family Day. Het was een ongekend succes. Na de indrukwekkende prijsuitreiking werd al snel de barbecue aangestoken en werd er onder het genot van een hapje en een drankje van de gelegenheid gebruik gemaakt om gezellig bij te praten en om onthullende nieuwtjes te delen, terwijl de Next Generation zich opperbest vermaakte met uiteenlopende activiteiten. Bijzonder moment was de officiƫle presentatie van de Fietscie-14 Film. De vele spannende wendingen in deze adembenemende film zorgden ervoor dat werkelijk niemand voor het scherm van de ipad was weg te slaan, waarbij met name de jeugdige kijkers aan de buis gekluisterd zaten. Een Masterpiece!

Opmerkelijk was het uitblijven van de langverwachte Fietscie-Man van het Jaar-rede, maar het mocht de pret op deze dag niet bederven: het hoge gezelligheidsniveau werd constant goed vastgehouden. Na het dessert en een kopje koffie dan wel thee begaven alle gasten zich richting de A28 om snel weer thuis te zijn. Snel, inderdaad, want Hoonhorst is altijd dichterbij dan je denkt. Het was een geweldige dag. Hulde voor de organisatie.

Officiƫle uitslag Tijdrit Fietscie-Family Day

1. Matthijs Lenis 11.10 (39,2 km/u)
2. Joram Spijker 11.40 (37,5 km/u)
3. Coen Spijker 11.54 (36,8 km/u)
4. Nico Karsijn 12.09 (36,0 km/u)
5. Maurits Schil 12.26 (35,2 km/u)
6. Bouke-Pieter van Dijk 12.32 (34,9 km/u)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *