Verwachtingen Endurance Challenge hooggespannen

WIJK BIJ DUURSTEDE – 4429, een magisch getal. 4429 kilometers legden de Fietscierenners in binnen twee maanden af in 2014. Nog nooit eerder werden de wintermaanden zo goed benut om de benen al in goede conditie te krijgen voor het nieuwe seizoen.

Al deze noeste arbeid wordt niet voor niets verricht. Op acht maart staat na de Snip Winter Classic de volgende krachtmeting te wachten, de Endurance Challenge. Traditioneel plaatsvindend in het begin van maart zal voor het eerst dit jaar in teamverband een substantiële afstand afgelegd worden, ruim 180 km in dit geval tussen Utrecht en Hoonhorst.

Vraag is of Matthijs Lenis wel zo overheersend te keer kan gaan als hij in andere seizoenen deed. Zijn relatieve prestatie is slechts 29% beter dan in 2013. Dat afzettende tegen de 726% stijging van Joost of de 218% die Mias Snip weet te noteren is dat natuurlijk een lachertje. En het parcours is ernaar om de kleine man uit Oosterbeek aan te vallen. Opeenvolgend moeten de Hel van Houten, de Defensieweg, de Italiaanse Weg, de Posbank, de Holterberg en als klap op de vuurpijl de Lemelerberg aangevallen worden. Minder dan een 100% score zal de Leen in de verlegenheid brengen met het oog op de rest van het seizoen.

Maar niet alleen op het sportieve gebied wordt er heel wat verwacht van de achtste maart. Maar liefst vier (!) fietscievrouwen kunnen zichzelf gaan bewijzen. In Utrecht zal Marlies er alles aan doen de jongens zo lang mogelijk op die bovenverdieping aan de Croeselaan vast te houden. Marjolein zal in Wijk niet met een taart van de plaatselijke bakker op de proppen kunnen komen. Sara moet zichzelf overtreffen (is dat überhaupt mogelijk?) tijdens de lunch en Fleur zal blij zijn dat Maurits de finish naar Hoonhorst heeft kunnen halen.

Veel zal volgende week zaterdag duidelijk zijn in Hoonhorst, het duurzaamste dorp van Overijssel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *