***** Recensie fietscieverslag: 5 sterren

De fietscie zet in het fietscieverslag Turkije de sportliefhebber en volger weer geregeld tot nadenken. Hebben we nou echt gezien wie er heeft gewonnen, wat er is gebeurd en is die fietscierenner nou echt wel zo goed of zo slecht. Of zijn we allemaal aan het koekeloeren naar een voorstelling waar maar weinig mensen het ware script van kennen?

Jaarlijkse uitgave
Jaarlijks bundelt de fietscie de verhalen over de fietsciereis in een verslag, ditmaal met de titel Een onvergetelijke reis naar Turkije: fietscie 2013. Onvergetelijk is ook meteen het thema dat in het gehele verslag terugkomt. We kijken allemaal naar de fietscie, sporters het circus dat vaak om tochten of wedstrijden hangt. Maar zien we wel wat er echt aan de hand is? In veel gevallen is volgens de fietscie niets wat het lijkt. En al denken we te weten wat de waarheid is, dan nog komt daar al gauw een vraagteken achter. De fietscie wisselt in het fietscieverslag korte en lange verhalen af, waarin het fietsen het hoofdthema is. Daarnaast schuwt de fietscie het niet om hun voorliefde voor het leven zelf via een aantal restaurantbezoeken en spelletjes te belichten, net zoals een voorzichtige kijk in het privéleven.

De wielerwaarheid
De passies die fietscie nauw aan het hart liggen krijgen logischerwijs de meeste aandacht. Wielrennen wordt vanuit diverse perspectieven bekeken, waarbij list en bedrog toch altijd weer snel om de hoek komt kijken. De dopingperikelen hebben een flink gat in het fietscieseizoen geslagen, waarbij ‘de waarheid’ nu eindelijk boven water is gekomen. Of is er nog altijd sprake van de grote omerta? Ook de internationale bestuurders als Simon en Theo Brijder en wisten op zeer curieuze wijze het nieuws te halen. Een tenenkrommende vergadering zorgde voor een machtsovername. De fietscie bekeek het van dichtbij en stelde bijna iedere keer vast: niets is wat het lijkt.
——
Een onvergetelijke reis naar Turkije: fietscie 2013
***** 5 sterren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *