Nieuw tijdritparcours gelanceerd

Gisteravond is het nieuwe tijdritparcours voor de Fietscie, De Ronde Hoep, feestelijk gelanceerd. Enkele weken geleden kwam dit parcours als winnaar uit de bus bij de verkiezing van tijdritronde 2010. Fietscierenner SpijkerII werd uitgenodigd op de officiële opening een demonstratierondje te fietsen en daarmee een richttijd neer te zetten. Hij deed dit met veel inzet. SpijkerII was erg te spreken over het parcours: “het is schitterend. Een heus rondje, zonder lastige zijwegen of andere obstakels van naam. Met 16,2 kilometer bovendien een mooie afstand om eens flink diep te gaan”. Start en finish vonden plaats op de enige plek waar het rondje niet helemaal een rondje is, iets buiten Ouderkerk op een bruggetje na het viaduct.

SpijkerII bracht gisteravond een tijd van 28,22 minuten op de klokken. Hij reed het rondje met een moyenne van 34,2 km/u. SpijkerII: “ik verwacht dat het in oktober veel sneller gaat hier. De winnaar zal onder de 27 minuten gaan fietsen. Daar werk ik de komende weken naartoe. De vorm is stijgende. Ik fietste de laatste tijd al wat meer kilometers, echter diepgaan was daar niet bij”. Geruchten doen de ronde dat SpijkerII in de tussentijd nog naar Italië zal trekken voor een trainingsstage.

De Kampenaar nam tevens half juli zijn intrek in een woning vlakbij de uitvalsweg langs de Amstel, om maar zo dicht mogelijk bij het parcours te wonen. Spijker II: “ondanks een puike prestatie in Roubaix is het een vrij vlak seizoen geweest vooralsnog. Ik wil dit graag wat glans geven door een sterk najaar en een goede prestatie bij de prestigieuze tijdrit. Daar heb ik veel voor over”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *