Fotoshoot gaat Fietscie bijzonder goed af

Durgerdam – Dat de renners van de Fietscie veelzijdige jongens zijn, is al jaren bekend. En dat de jongens naast het wielrennen over vele andere kwaliteiten beschikken is voor weinigen een verrassing meer. Toch was het opmerkelijk hoe gemakkelijk het de jongens afging tijdens de fotoshoot die afgelopen zaterdag in opdracht van het ANP werd gehouden in Durgerdam. Alsof de jongens hun leven lang niks anders hadden gedaan dan voor een lens te poseren. Uiteraard was hierbij veel te danken aan de professionaliteit en het enthousiasme van fotograaf Koen Suyk.

Rond één uur s middags begon de fotoshoot bij het plaatsnaambordje van Durgerdam. Door materiaalpech bij Snip miste hij en Lenis de eerste sessie. In eerste instantie werd er met name gefocust op de details. Een foto van een helm aan het stuur, een pompje bij het ventiel, een schoen aan het pedaal en de mooie gele handschoenen van Joram. Nadat het kwartet compleet was, werd het tijd voor enkele actiefoto’s tussen Durgerdam en Marken. In hoog tempo werd er over de dijk gefietst, waarbij Suyk in zijn Alpha de Fietscie probeerde bij te houdenover de weg langs de dijk en tevens de renners ook nog eens op beeld trachte vast te leggen. Al snel werd Marken bereikt waar nog tijd was voor enkele close-upjes.

In het café in de haven werd bijgeklets. Suyk, die al eerder mannen als Martin Verkerk en Bas Dost had gefotografeerd, vond het erg leuk dat hij nou ook eens een keer sporters van het kaliber Lenis en Snip op beeld vast kon leggen. Een snelle blik op het schermpje van de camera leerde dat het nog lastig zal zijn om een selectie te maken voor de beeldbank van het ANP: bijna alle foto’s waren een juweeltje op zich. Het ANP bleek dan ook de grote spekkoper van deze middag te zijn.

Koen Suyk was naar eigen zeggen buitengewoon tevreden met het resultaat en reed na de lunch in zijn Alpha Romeo terug naar Haarlem. De Fietscie fietste met tegenwind terug naar Amsterdam, terwijl Lenis nog het kilometragejaarrecord wist te veroveren. De boys waren voor ze het wisten weer terug in hartje Amsterdam. Het was een middag om niet snel te vergeten. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *