Fietscie naar Straatsburg

Met de aloude slogan DE VOGEZEN, DIE MOGEN ER WEZEN slaagde Bouke Pieter er gisteravond in de Fietscieverkiezing te winnen. De aanstaande vader met de sympathieke krullenbos won het nipt van Nico, die met een reis richting het Lake District ook vele fietsciehartjes wist te winnen.

Voor het eerst in negen jaar zal de Fietscie weer met een bus op reis gaan. Het doel van de busreis is Straatsburg, waar de fietstrip die bestaat uit drie etappes en een rustdag zal beginnen en eindigen.

Etappe 1 voert de Fietscieboys dwars door de Vogezen over een aantal fameuze cols naar Guebwiller, waar in een waar wijnchateau overnacht zal worden. Een dag later is het vroeg op, waarna de fiets weer gepakt wordt om het Rijndal over te steken richting de Duitse grens en het Zwarte Woud. Eindpunt van deze fietstocht is de Titisee, waar ook de rustdag gehouden zal worden.

Na de welverdiende rustdag moet er nog een flinke etappe met vele hoogtemeters weggetrapt worden. In noordwaartse richting wordt dwars door het Zwarte Woud gereden, terug naar Frankrijk. Daar zal later die avond het eindfeest plaatsvinden in club Le Seven.

Op zondag kunnen vrouwen en kinderen hun mannen om zes uur gewoon aan de maaltijd verwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *