Lenis: wie het hardst schreeuwt, heeft hem zelf gelaten

Door Danny Nelissen

Daags na de opzienbarende bekentenis van Matthijs Lenis zijn de gemoederen binnen de fietscie danig verhit. Met name de renners Schilt en Snip reageren verbolgen op dit nieuws. Lenis wordt oneerlijke concurentie verweten.

Lenis zelf reageert hierop koel en zakelijk: “dat juist deze twee renners de hypocriete mond opentrekken verbaast mij hogelijk. Of eigenlijk, gezien hun reputatie, ook helemaal niet. Zo n Maurits Schilt, die moest eerst lopend de Monte Serra op en kon niet eens naar de top. Denken jullie nu echt dat hij nu met de besten meekan op twee gekookte eieren? En over Mias Snip hoef ik al helemaal niets meer te zeggen. In het begin van de rit steen en been klagen en op het einde van de fietscie weer vrolijk voorin meerijden. Dan weet zelfs Mart Smeets dat die jongen ’s avonds zijn bloedwaarden weer op zit te krikken met weet ik veel wat voor middelen. Jij weet toch ook dat Snip wel tien keer per jaar naar Portugal, Tanzania en Keulen gaat? Dat is echt niet om de familie te bezoeken hoor. Zijn whereabouts lijken nergens op. Nee hoor, hier geldt de oude wet: wie het hardst schreeuwt, heeft hem zelf gelaten”.

Over zijn bekentenis, zo vlak voor de reunie, zegt Lenis: “Ik ben nu bijna 33 en dan wordt het tijd om schoon schip te maken. Juist voor de reunie, om een signaal af te geven aan de rest van de fietscie. De waarheid moet boven tafel en alleen dan kunnen we de wielerwereld weer open in de ogen kijken. Wat mij betreft zetten we er een streep onder en beginnen met schone lei. Valsspelen, ook bij de fietscieverkieziing, kunnen we niet meer gebruiken. Ik ga gewoon volgend jaar die dopingvrije fietscie organiseren en dat wordt hoog tijd”.

De internationale pers kijkt met spanning uit naar de reunie, die dit jaar zal plaatsvinden in Antwerpen. Na jaren van relatieve rust in en rond de fietscie wordt dit jaar gevreesd op een interne clash die wel eens het einde van de fietscie zou kunnen betekenen, aldus insiders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *