Spijker verslaat Fabian Panariello op de Rosier

STAVELOT, 15:11, een 478e plek, de beste prestatie van Spijker tijdens de Tourversie van La Doyenne, beter bekend als Luik Bastenaken Luik. De tijd klokte Spijker op de Rosier, een klim die Spijker beter ligt dan de steile jongens die later ook nog door de organisatie geklokt werden en waar hij telkenmale door Fietscie B renner Jean werd geklopt. De ranke Bylje wist op de Redoute, Roche au Faucons en de Saint Nicholas zijn fietsmaat te verschalken met snedige demarrages op de lastigste stukken. Gelukkig voor de Fietscie was het eerder in koers anders geweest.

Ook de bekende Zwitser Fabian Panariello stond aan de start van de LBL Cyclo. Hij behaalde met een tijd van 15:13 een ruim PR op zijn favoriete klim, de Rosier. Met de tijd werd hij knap 484e. Toch was Fabian niet helemaal content met zijn tijd. Na aankomst in Ans stamelde hij dat het zijn doel was de Fietscie te verslaan, iets wat hem helaas niet gelukt was. Voor de 15e mei boekte Panariello daarom een hotel in Geleen, in de Grenslandklassieker ga ik voor revanche, aldus de sympathieke Zwitser.

Fabian Panariello

Geruchten gaan dat Panariello om zijn nieuwe doel te bereiken contacten heeft gezocht met de fameuze dokter Eufemiano Fuentes. Inmiddels zijn de twee al vrienden op Facebook, zeer waarschijnlijk het begin van iets zeer moois, een overwinning op de Fietscie, zo denkt Fabian zelf.

Om tijdens de Grenslandklassieker in vorm te zijn heeft Spijker een extra training ingelast: De Omloop der Kempen. Deze zal op 7 mei verreden worden in Veldhoven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *