Spijker mist Vlaanderen door buikgriep

UTRECHT – Na 9 achtereenvolgende deelnames aan de Ronde van Vlaanderen heeft Fietscierenner Coen Spijker verstek moeten laten gaan voor de Ronde van 2014 door een plots opgekomen buikgriep.

In 2005 reed de toen nog niet-bebaarde Tukker voor het eerst de Ronde. Destijds liepen de spanningen hoog op, maar de 140 kilometer vielen reuze mee en de meet, toen nog gelegen in Meerbeke, werd makkelijk bereikt. Nou ja, met Nico miste hij destijds de finish, maar dat werd in de jaren die volgden nog ruimschoots gecompenseerd.


Spijker I anno 2005

Voor zijn negende deelname had Spijker zich beter dan ooit voorbereid. Een trainingskamp in Mallorca had de benen goed gedaan en tijdens de voorbereidingskoersen maakte hij constant indruk. Tijdens het voorbereidende maal bij Italiaan Etna in Brugge waren de meningen eensgezind, Spijker was de topfavoriet voor de Ronde.

Die avond sloeg het noodlot toe. Spierpijn over het gehele lichaam kondigde een buikgriep aan en die nacht al werd de volledige pastamaaltijd uit de maag gepompt. Vanzelfsprekend werd de slaap die nacht amper gevat.

Bij het krieken van de ochtend probeerde Spijker, aangemoedigd door zijn maten, het toch nog even. Toen de volledige fietsoutfit aangetrokken was en een paar lepels pasta en een banaan naar binnen waren gewerkt ging het opnieuw mis. De maag accepteerde het voedsel niet en met bruut geweld werd het naar buiten gewerkt.

Niet de De Rosa, maar een bed in jeugdherberg Europa en later een stoeltje in de trein werden het terrein waar Spijker die zaterdag af zou zien. Inmiddels gaat het weer prima en zoekt de Benjamin van de Fietscie alweer een nieuw doel. Dan toch misschien naar Luik?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *