Snip: “Kans groot dat ik op de Feldberg win”

Hij is inmiddels 38, maar voor Mias Snip heeft zijn leeftijd geen betekenis. Hij wil in de Vogezen en het Zwarte Woud niet bewijzen dat hij als veteraan in het deelnemersveld nog mee kan komen. “Ik wil bewijzen dat ik de beste Fietscie-rijder ben. Leeftijd zegt me verder niets.”

Het tekent de strijdlust van Snip. Hij gaat tijdens de Fietscie14 voor goud en niets minder. Met zilver of brons wil hij geen genoegen nemen.

De kans dat ik op de Feldberg win, is groot. Ik voel me goed. Ik weet wat ik kan. En op dat moment zal ik rijden voor wat ik waard ben”, zegt Snip. “Ik moet mijn eigen rit rijden. Ik moet rustig blijven en dusdanig hard fietsen dat de rest er niet aan kan komen. Ik heb dat vaker gedaan.”

Fietscie prestaties
Nu zijn kilometrages op de site staan, komt het besef dat ook de Fietscie14 steeds dichterbij komt. “Nu voel ik het: het komt eraan. Ik loop nu al met wat spanning. Dat is lekker.”
Terwijl hij nog in Boedapest zat, kreeg Snip wel mee hoe uitzonderlijk de Fietscie presteert dit seizoen. “Het is ongelooflijk hoe de Fietscie gepresteerd heeft. Met een schuin oog kijk ik toch wel naar dat equatorial schema. Het is niet zo dat de andere teams langzaam rijden, maar de Fietscie rijdt gewoon heel hard en heel veel. Ik had dit niet verwacht.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *