Fietscie-site weer in de lucht!

Het waren zware tijden voor alle fans van de Fietscie. Uitgerekend in de periode rondom de bekendmaking van het Fietscie13-traject en de Endurance Challenge werd de Fietscie-site gehacked. Het laatste nieuws en alle kilometragestatistieken waren niet toegankelijk vanwege wat gerust de grootste cyberaanval ooit op de site genoemd mag worden. Feitelijk is er getracht 3,5 miljard e-mails te versturen via de site volgens een uiterst geavanceerde methodiek. “Dit is niet het werk van amateurs, hier zitten grote criminele organisaties achter, waarbij het natuurlijk erg toevallig is dat het allemaal gebeurt in de periode dat we in een media flow zitten” aldus de site-manager Van Dijk.

Voor de handliggende suggesties dat de oorzaak gezocht moet worden in Turkije, waar een grote groepering fanatieke fietscie-haters actief is, wijst Van Dijk resoluut van de hand. Ook reageert hij afkeurend op de wijzende vinger richting Joan Franka, de laatste persoon die nog actief was op de site voordat de cyberaanval plaatvond. “Het heeft geen zin om mee te gaan in dergelijke speculaties. Laten we het er op houden dat het een donkere periode is geweest en dat we dolgelukkig zijn dat we die nu achter ons hebben gelaten. Hierbij moet gezegd worden dat de reacties die we van al onze volgers hebben ontvangen zonder uitzondering hartverwarmend waren.”

Overigens heeft het tijdelijk offline zijn van de Fietscie-site een positief neveneffect gehad: het aantal ‘likes’ op de facebookpagina van het wielergenootschap is in dezelfde periode verdubbeld. Mensen zijn op zoek gegaan naar andere digitale kanalen om de Fietscie te volgen. De Fietcie-Facebook is daar de duidelijke winnaar van geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *