Fietscie dankt Hare Majesteit

Coen Spijker, zittend Man van het Jaar bij de Fietscie, heeft namens het populaire wielergenootschap zijn dankwoorden geuit aan het adres van Hare Majesteit Koningin Beatrix, die zojuist haar abdicatie uitsprak.

In een korte verklaring op het roulerende hoofdkwartier van de Fietscie, thans gezeteld te Utrecht, benadrukte Spijker de stimulerende rol die Hare Koninklijke Hoogheid had bij het tot wasdom komen van het thans zo populaire wielergenootschap.


…Spijker: “dankbaar”…

“Wij danken de koningin voor alles wat zij voor ons gedaan en betekend heeft. Dankzij haar gingen voor ons deuren open, die anders gesloten waren gebleven.

“Zonder de inmenging van Koningin Beatrix hadden we Simon Brijder nimmer als ploegleider aan ons kunnen verbinden.

“Zonder de betrokkenheid van Hare Majesteit had de oude heer Tigchelaar nooit de hand van zijn dochter aan Matthijs Lenis toevertrouwd.

“Altijd als de Fietscie iets te vieren had, liet zij van zich horen; puntig maar doeltreffend. Nooit zal ik het gelukstelegram vergeten dat ik afgelopen najaar mocht ontvangen naar aanleiding van mijn welverdiende Man van het Jaar-titel.

“Wij als Fietscie zijnde zijn de Koningin dank en eerbied verschuldigd voor alles wat zij belangeloos voor ons heeft gedaan.”

Na afloop van de korte speech begaf Spijker zich naar zijn stamkroeg. Daar dronk hij een oranjebitter als toast op haar sportminnende opvolger Koning Willem Alexander.

De Fietscie beraadt zich momenteel op de wijze waarop het populaire wielergenootschap diens troonsbestijging luister bij zal zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *