Spijker: “dat ding draag ik niet”

Alle ogen waren zaterdagmiddag in Woerdense Verlaat gericht op fietscierenner en kersvers Man van het Jaar Coen Spijker. Zou hij zijn trofee op zijn eerste tocht in 2013 reeds dragen? Zijn nieuwe tricot verdiend met zijn geweldige seizoen 2012.

De teleurstelling was groot toen Spijker aan kwam fietsen vanuit zijn woonplaats Utrecht. Geen shirt maar een zwart regenjack. Een verstandige keuze gezien het druilerige weer. Maar ook hieronder geen trofee. Uitleg werd gegeven.

“Dat ding draag ik niet”, aldus een strijdlustige Spijker. “Als schoon renner protesteer ik hiermee tegen de UCI, die maar niks uitvoert tegen hen die de sport bevuilen. Met hard werken ben ik Man van het Jaar geworden, hetgeen niet van iedereen in het verleden gezegd kan worden. Men laat maar begaan en kijkt de andere kant op, ik ben dat beu. Nee, met namen ga ik niet strooien, maar de betrokkenen weten wie ik bedoel. Kijk maar eens naar het lijstje recente winnaars”, besluit Spijker, die hiermee impliciet een bommetje richting Arnhem en Den Haag werpt en het hagelwitte fietsseizoen al van de nodige smeur voorziet.

De populaire en goudeerlijke Spijker staat bekend als een trots man. Het is maar de vraag hoe lang hij zijn protestactie weet vol te houden, hij zal die trui toch willen tonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *