Positieve geluiden bij de Fietscie

Bij de Fietscie klonken donderdag op de nieuwjaarsreceptie louter positieve geluiden na de mooie prestaties in 2012. De boys kijken ook hoopvol vooruit naar het nieuwe jaar. „Zowel sportief als financieel kunnen we niet anders dan tevreden terugkijken op 2012”, aldus manager Simon Brijder op de website. „Sportief gezien – en daar draait het natuurlijk nog altijd om bij een professionele wielerorganisatie- nestelde de Fietscie zich weer bij de sportieve top in de wielerwereld. Daarbij keerde tevens de trots terug bij de enorm grote en ontzettend loyale supportersschare in het hele land.”

Financieel werden er belangrijke stappen gezet op weg naar verdere gezondmaking van de Fietscie. „Het mooie hiervan is dat het typisch des Fietscies is hoe dit herstel vorm heeft gekregen: geen sjeiks, geen oliedollars, geen crediteurenakkoord, maar gewoon op de fiets. Velen hebben hun bijdrage, groot of klein, geleverd: de supporters, Fietscievrouwen, MKB bedrijven, grote sponsors en investeerders maar bovenal de renners zelf.”

Naast het vinden van een aantrekkelijk parcours voor de Fietscie13 in het najaar zijn een nieuw museum en het Fietscie&Friendsgala grote uitdagingen. „We realiseren ons terdege dat een nieuw museum een gevoelig onderwerp is. Maar wanneer we als wielergenootschap- daags na bijvoorbeeld de Snip Winter Classic dan de financiële rapportages onder ogen krijgen, ontstaat het besef dat we het de Fietscie en haar naar structureel succes verlangende aanhang niet mogen aandoen te blijven hangen in sentiment. Een nieuw museum zal ervoor zorgen dat de begroting van de Fietscie fors omhoog kan.”

Het nieuwe museum zal plaats gaan bieden aan verschillende voorwerpen zoals de Pizza-shirts van de Fietscie04 en de bronzen tandwielen. Brijder: „Zonder overdrijving durf ik ook te stellen dat een nieuw mueseum niet alleen de droom van iedere Fietscie-fan zou moeten zijn, maar van iedere sociaal betrokken wielrenner.”

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie wist Brijder tevens te melden dat de nieuwe Website volledig gereed is voor 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *