Er kunnen mooie dingen gebeuren in 2012

Al weken lang gaat het gerucht rond, maar inmiddels is het eigenlijk geen geheim meer: De Fietscie is weer helemaal hot. Met de terugkeer van Joost van Rheen is het team niet alleen weer op volle sterkte maar lijkt er een stukje stabiliteit te zijn teruggekeerd . De gereden winterklassiekers verliepen zeer voorspoedig en de vorm lijkt in orde. Op professionele wijze wordt toegewerkt naar het belangrijke voorjaar. En of dit allemaal nog niet genoeg is, blijken de eerste kilometragestatistieken van het jaar bijzonder gunstig uit te pakken.

De teller staat inmiddels op 5.545 kilometer. Slechts een keer eerder wist de Fietscie op 26 maart zoveel kilometers af te leggen, in het sterke 2008 jaar. Echter, in het recordjaar 2009 (eindkilometrage 32.477 kilometer) stond de teller op deze dag nog slechts 5.423 km. Werkt Simon Brijder in het diepste geheim aan aanval op het 2009-schema? En moet toch niet voorzichtig het equatorial-schema uit de kast gehaald worden?

Misschien is het nog wel te vroeg om nu al conclusies te trekken en is het verstandig om eerst de cruciale aprilmaand af te wachten. Eerste grote afspraak? Aankomende zaterdag, Vlaanderen. De kilometragestrijd met het 2009-schema is voortaan dagelijks te volgen op de Fietscie-site, onderaan de beginpagina. Houd het in de gaten, want er kunnen mooie dingen gebeuren in 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *