Fietscie wacht warm welkom in Bruchem

Aan de vooravond van de Melk De Witte Motor Endurance Challenge zijn het dankbaarheid en vreugde die de klok slaan in Bruchem. Dankbaarheid omdat het protestantse dorp eindelijk de kans krijgt zijn relatie met de wielersport te normaliseren.

In 1996 schampte de Ronde van Frankrijk de dorpskern van Bruchem. Op zich geen probleem ware het niet dat de doorkomst op een zondag werd geprogrammeerd. Voorzitter van de kerkenraad Peter van de Bogert herinnert het zich nog goed; ‘De Heilige Schrift gebiedt ons op de zondag Zijn schepping te gedenken. Een sportevenement met alle drukte en afleiding eromheen is hiermee niet te rijmen, 1996 was een vreselijke gebeurtenis.

Van de Bogert is de Fietscie dankbaar dat zij in haar drukke voorbereiding van de Ronde van Vlaanderen heeft besloten nota bene op een zaterdagmiddag te finishen in zijn vrome doch niet onsympathieke dorp. ‘In de dienst van zondagochtend, waar alle renners worden verwacht, zal uitgebreid worden stilgestaan bij hun prestatie en uiteraard bij Hem die hen de kracht ertoe geeft’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *