Groot onderhoud moet Schilt felbegeerd MvhJ-truitje bezorgen

Man van het Jaar-outsider Maurits Schilt heeft diep in de buidel getast en groot onderhoud gepleegd aan zijn materiaal. De Principia Revolution, sinds 2008 in bezit van de Scheveninger, is daarmee helemaal klaar voor het grote geweld van de komende vijf maanden.

Kijk, jaarlijks moet je een stuk onderhoud plegen en om de zoveel jaren moet dat dan groot onderhoud zijn, doceert Schilt. Waar moet je dan aan denken: nieuwe crankset, met een overstap naar een compact set. Dat scheelt in de bergen. Nieuwe kransen. Nieuwe derailleurraders. Nieuw stuur, na een pas later ontdekte breuk die waarschijnlijk heeft plaatsgehad tijdens Reunie Keulen.

De grootste verbetering die Schilt met zijn manager Theo Brijder heeft bewerkstelligd is echter het aanbrengen van een splinternieuwe wielset. Brijder: die jongen ploegt al weer twee jaar over s heren wegen met een stel door Jan de Fietsenmaker uit Rotterdam-Noord in elkaar gevlochten karrewielen. Petje af, ik heb daar heel erg veel respect voor. Dat je met zulke stukken lood een Tour for Life uitrijdt is een wereldprestatie, zoveel kan ik je wel vertellen.


…de vernieuwde Principia Revolution met de nieuwe Easton-wielset…

Inmiddels siert een set Easton EA50 2012 Aeros de tweewieler van de nuchtere Noorderling. In een testrit door de Duin- en Bollenstreek gaf Schilt alvast een korte demonstratie van zijn nieuwe materiaal en de daden die hiermee van hem verwacht mogen worden.

In Zandvoort en omstreken werd het tafereel met grote ogen gadegeslagen. Is dat de nieuwe Gilbert, die daar zo hard tegen die vermaledijde Prinsenberg opsprint?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *