Levchenko: Fietscie moet ons EK komen redden

De bekende wielersupporter en ex-Groninger Evgeniy Levchenko wil de Fietscie nog dit jaar naar de Oekraine halen om de kaartverkoop voor de EK-wedstrijden in zijn land een broodnodige stimulans te geven.

Vooralsnog zijn de wedstrijden in de stadions van Kharkiv en Donjetsk bij lange na niet uitverkocht, en iedereen in de voormalige Sovjet-staat is het er over eens dat er iets moet gebeuren.

Ik wil zo snel mogelijk die mannen hier hebben, aldus Levchenko vanuit de badplaats Odessa. Ik heb contact gehad met Henk Bleker hoe we die Hollanders hier in godsnaam naar toe moeten krijgen. Henk aarzelde geen moment en zei: Van Rheen.


….Levchenko….

Henk denkt daarbij aan een stadionact a la Rennes 2006, te houden voor aanvang van alle wedstrijden die het Nederlands elftal speelt. De organisatie hier was meteen enthousiast. En ik moet je zeggen, ik zie dat helemaal voor me. Mias Snip achter een rijdende dj-set, die wordt voort getrokken door de camping-golf van Berend, die uiteraard achter het stuur zit.

Joost doet zijn acrobatiekkunsten, terwijl Joram de vrouwtjes vermaakt met een dansact bij de spelersvrouwen. Hij wordt hierbij nauwlettend in de gaten gehouden door reporter Jan Joost van Gangelen.

De andere Fietscie-leden Matthijs, Maurits, Coen en Nico dragen levensgrote mascottepakken van respectievelijk Jan van Staa, Ron Boszhard, Barrack Obama en Pino, en hebben als taak het publiek nog meer op te zwepen.

Om de mensen daadwerkelijk warm te maken zet Levchenko in op een grootschalige campagne in grote en middelgrote winkelcentra in Nederland, alwaar de Fietscie deze kunsten als voorproefje reeds gedeeltelijk gaat vertonen.

Naar verluidt treden de mannen op 9 april op in winkelcentrum Paddepoel in Groningen, en is een week later het overdekte winkelplaza Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord aan de beurt. Hierover kan en wil Levchenko echter nog niks zeggen. Zolang er geen contracten zijn, zeg ik niks. Van Rheen is een dure jongen, en die prijs wil ik niet onnodig opdrijven, aldus de voormalige vriend van Olga Beyakova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *