Octopus Paul kiest Lenis als Man van het Jaar

De Fietscie-reunie lijkt dit jaar slechts een formaliteit te worden. Volgens de Duitse octopus Paul die tot nu toe alle Fietscie-overwiningen goed voorspelde, denkt dat Matthijs Lenis Man van het Jaar worden

Octopus Paul maakte ook duidelijk wie de kilometrage zou winnen. Schilt zal volgens de octopus de meeste kilometers op zijn teller hebben aan het eind van het seizoen.
De octopus voorspelt de Man van het Jaar door een van de twee glaasjes met foto’s van de renners te openen. De renner waarvan de foto op het glaasje dat Paul het eerst opent, wordt Man van het Jaar. In de glaasjes zitten mosselen verstopt, die Paul lekker vindt.

De octopus was erg populair in Duitsland, tot dat het dier als de bestemming van de Fietscie10 Roemenie voorspelde, waar iedereen op Duitsland hoopte. Nu bedreigen woedende Fietscie fans het arme dier met de frituurpan. Als de woede aanhoudt, kan de octopus asiel krijgen in het Scheveningse aquarium Sea Life.

Er is overigens nog wel hoop voor de andere renners. Paul voorspelde tijdens het Fietscie 2009-seizoen alle uitslagen goed, behalve de Man van het Jaar-troffee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *